“Yang lain boleh tengok dan gelak je?” – Pakcik Biadap! Tampar Pemuda Nak Kutip Duit Derma, Melulu Tuduh Mencuri


Jangan nilai orang melalui luaran, inilah satu kata yang paling sesuai dengan kes yang tengah viral sekarang ni sebab ada dua konteks yang boleh dijadikan contoh. Pertama, tak semestinya pakaian nampak warak tu baik. Kedua, tak semestinya budak muda yang buat sesuatu perkara itu b

 

Lepaskan geram dekat budak yang tak bersalah. Ditampar tanpa tanya apa-apa.

Ada seorang pemuda ini ditampar oleh salah seorang jemaah masjid kerana dituduh mencuri. Sebenarnya, sepupu kepada pemuda ini hanya nak kutip duit derma tabung masjid untuk sebab diarahkan olah ahli jawatan kuasa masjid.

“Guys this pakcik is so rude. Look at what he did to my cousin. Yang lain boleh tengok and gelak je? So damn stupid. Lepaskan geram dekat budak yang tak bersalah. U lucky i was not there! Shame on you. Ni dekat Masjid Al-Faizin Kepong.

Cerita dia, my cousin ditugaskan untuk ambil duit dekat tabung masjid oleh ajk masjid. Then tanpa tanya apa apa, dia terus lempang budak ni. Dia ingat my cousin mencuri. Dah sah sah budak tu selalu kat masjid. And semua orang kenal dia. Takkan dia mencuri.”

Tiba-tiba tak ada usul periksa, terus dia ditampar oleh pakcik biadap ni sebab dituduh mencuri. Menurut lelaki ini, sepupunya itu bukanlah berperangai sedemikian rupa,

Lebih geram lagi jemaah lain yang perhatikannya, hanya lihat dan gelak sahaja. Dasar tak ada hati perut! Pakai pakaian sebegitu, berada dalam tempat suci tapi mengeluarkan kata-kata kesat!

 

“And now dah jadi kes polis. Hadaplah sendiri. Tapi still sombong bongkak.

And siapa yang dah tengok video ni, bayangkan dia balik kayuh basikal menangis, and sampai rumah amek ice letak kat muka. Weh pakcik? Takde hati perut ke kau ni?

Dia boleh maki my cousin “bodoh” “babi” “binatang” “sial” “cilaka” “”baik takpayah jadi manusia” hey pakcik, kau ni tu yang takyah jadi manusia. Iblis kau tu. sorry ter emosi”

Kejadian ini berlaku di Masjid Al-Faizin Kepong. Difahamkan, kes ini dah jadi kes polis, video yang dimuatnaik ini telah meraih lebih daripada 10,000 jumlah retweets dalam masa 13 jam.

Mendapat perhatian netizen, masing-masing geram dengan pakcik tersebut, mereka mempertikaikan akhlaknya yang tak serupa dengan cara pemakaiannya.

 

 

Cuba tanggalkan kopiah dia, manalah tahu ada tanduk – Netizen

Aduhaii, kesiannya kat budak ni, tapi janganlah salah anggap tak semua ‘orang masjid’ ni jahat. Hanya segelintir daripada mereka ini sahaja yang membuatkan golongan ini sering dipandang serong.

 Kredit : Lobak merah

613 Views